М'ясо перепілало різних порід: бройлери, напівбройлери та ін. (Породи: японський перепіл, манчжурський перепіл, естонський перепел, техаський перепел, англійський чорний і білий перепел, фараони. Птах вирощений на натуральних кормах. Вага не менш ніж 200-300 гм.
Перепеливе м'ясо і яйця застосовувалися в східній медицині в давні часи — відомості про це є в літературі. Цілющі властивості перепелиним яйцям додається ще за часів фараонів.
З застосуванням перепелиного м'яса ефект під час лікування серця, печінки, легень, нирок і шлунка набагато збільшується. Також перепелінне м'ясо має дивовижні цілющі властивості, зміцнює кістки, покращує тонус, зцілює хронічні хвороби.
У ньому містяться вітаміни В1, А, В2, залізо, калій, мідь, білок. Перепелите м'ясо добре зберігається, довго залишаючись свіжим. За своїми поживними, смаковими та дієтичними якостями м'ясо перепелів перевершує навіть курятину та кролятину. Особливо високо цінується тонкий аромат і своєрідний смак перепелиного м'яса в поєднанні з його соковитістю й ніжністю. Вживання цієї птиці можна рекомендувати у разі захворювань серця й судин, немовляти, гастритів, виразки шлунка, цукрового діабету, астми, туберкульозу та деяких очних захворювань.
Калорійність: 134 кКал.
Енергетична цінність продукту М'ясо перепіла (Совідношення білків, жирів, вуглеводів):
Білки: 21.76 г. (~87 кКал)
Жири: 4.53 г. (~41 кКал)
Вуглеводи: 0 г. (~0 кКал)
Енергетичне співвідношення (б ⁇ ж ⁇ у): 65% ⁇ 30% ⁇ 0%
Вітаміни
Мінеральні речовини
Кальцій (Ca) 13мг
- Ціна: 200 ₴/кг